Demokratska tranzicija i razvoj civilnog društva

Predavanje “Demokratska tranzicija i razvoj civilnog društva” održat u četvrtak, 20. prosinca u 15 sati prof.dr.sc. Pero Maldini u zgradi sveučilišnog kampusa na drugom katu, učionica br. 152.

Cilj predavanja je upoznati i razumjeti političku i društvenu dinamiku procesa demokratske tranzicije, djelovanje i ulogu političkih elita te specifičnost demokratizacije hrvatskog društva s naglaskom na razvoj struktura civilnog društva.

Kroz interaktivno predavanje polaznici će se upoznati i raspravljati o ključnim aspektima procesa demokratske tranzicije (značenje, aspekti postkomunističke tranzicije, dimenzije tranzicijskog procesa), faze tranzicije (liberalizacija, demokratizacija, konsolidacija), akteri tranzicijskog procesa (političke elite, struktura i obilježja tranzicijskih političkih elita i njihove strategije demokratizacije), činitelji koji utječu na tijek i uspjeh tranzicije, tranzicija i razvoj civilnog društva u Hrvatskoj, odnos civilnog sektora prema političkoj vlasti, pozicija, struktura i funkcija građanskih uloga u (post)tranzicijskom kontekstu hrvatskog društva.

Predavanje se organizira u sklopu projekta “UniActive” kojeg provodi Erasmus Student Network Dubrovnik s partnerima Udrugom za mlade Maro i Baro i Sveučilištem u Dubrovniku, a financira Europski socijalni fond.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *