Uniactive

O projektu

 

ESN Dubrovnik je kao nositelj projekta,  sa Sveučilištem u Dubrovniku i Udrugom za mlade Maro i Baro kao partnerima, aplicirao na natječaj Europskog socijalnog fonda  projekt „UniActive“ kojim se u praksu na Sveučilištu uvodi Društveno korisno učenje, a za projekt je odobreno preko 500.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Ovim projektom uvodi se velika promjena na Sveučilištu, praksa koja će se, vjerujemo, i nastaviti razvijati. Radi se o konceptu društveno korisnog učenja koji povezuje studente, sveučilišta i organizacije civilnog društva, ali i širu društvenu zajednicu. Da budemo precizni, već od jeseni će studenti imati priliku uključiti se u jedan od ukupno 6 mentorskih programa na Odjelu za komunikologiju i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Korist projekta je višestruka- s jedne strane studenti uključeni u projektne aktivnosti  imat će priliku dodatno se razviti na osobnoj, društvenoj i profesionalnoj razini kroz mentorske programe koje će voditi nastavno osoblje u suradnji sa organizacijama civilnog sektora, a s druge strane udruge će moći riješiti konkretne društvene probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu te izazove s kojima se susreće lokalna zajednica.

U samoj izradi metodologije sudjelovat će pročelnici Odjela za medije i kulturu društva, te Ekonomije i Poslovne ekonomije, u suradnji sa profesorima, studentima i članovima partnerskih organizacija. Ovaj način suradnje i razvoja metodologije svakako je inovativna metoda rada Sveučilišta u Dubrovniku, te će se uz podršku nastavnog osoblja i aktivni angažman studenata Sveučilišta osigurati uspješna provedba svih zamišljenih projektnih aktivnosti.

 

Novosti

Projektni tim

Ivana Grkeš

Ivana Grkeš

Voditeljica projekta

Marko Žmirak

Marko Žmirak

Voditelj financija i administracije projekta

prof.dr.sc Pero Maldini

prof.dr.sc. Pero Maldini

voditelj mentorskog programa civilne kompentencije

Belinda Marić

Belinda Marić

PR

Galerija

Partneri

 

Sveučilište u Dubrovniku

Informadur

 

Ime projekta: UniActive

Nositelj: ESN Dubrovnik

Iznos: 503.000,00 kn

Financira: Europski socijalni fond

Partneri: Sveučilište u Dubrovniku i Udruga za mlade Maro i Baro

Cilj: Cilj projekta je uvođenje metodologije programa društveno korisnog učenja (DKU) u nastavni plan i program Sveučilišta u Dubrovniku koje bi na ovaj način ojačalo ulogu relevantnog dionika u razvoju lokalne zajednice, zajedno s udrugama.