Uniactive

O projektu

 

ESN Dubrovnik je kao nositelj projekta,  sa Sveučilištem u Dubrovniku i Udrugom za mlade Maro i Baro kao partnerima, aplicirao na natječaj Europskog socijalnog fonda  projekt „UniActive“ kojim se u praksu na Sveučilištu uvodi Društveno korisno učenje, a za projekt je odobreno preko 500.000,00 kn bespovratnih sredstava.

Ovim projektom uvodi se velika promjena na Sveučilištu, praksa koja će se, vjerujemo, i nastaviti razvijati. Radi se o konceptu društveno korisnog učenja koji povezuje studente, sveučilišta i organizacije civilnog društva, ali i širu društvenu zajednicu. Da budemo precizni, već od jeseni će studenti imati priliku uključiti se u jedan od ukupno 6 mentorskih programa na Odjelu za komunikologiju i Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju. Korist projekta je višestruka- s jedne strane studenti uključeni u projektne aktivnosti  imat će priliku dodatno se razviti na osobnoj, društvenoj i profesionalnoj razini kroz mentorske programe koje će voditi nastavno osoblje u suradnji sa organizacijama civilnog sektora, a s druge strane udruge će moći riješiti konkretne društvene probleme s kojima se suočavaju u svakodnevnom radu te izazove s kojima se susreće lokalna zajednica.

U samoj izradi metodologije sudjelovat će pročelnici Odjela za medije i kulturu društva, te Ekonomije i Poslovne ekonomije, u suradnji sa profesorima, studentima i članovima partnerskih organizacija. Ovaj način suradnje i razvoja metodologije svakako je inovativna metoda rada Sveučilišta u Dubrovniku, te će se uz podršku nastavnog osoblja i aktivni angažman studenata Sveučilišta osigurati uspješna provedba svih zamišljenih projektnih aktivnosti.

 

Novosti

Projektni tim

Ivana Grkeš

Ivana Grkeš

voditeljica projekta

Marko Žmirak

Marko Žmirak

administrator projekta

prof.dr.sc Pero Maldini

prof.dr.sc. Pero Maldini

voditelj mentorskog programa civilne kompentencije

Belinda Marić

Belinda Marić

PR

Galerija

Partneri

 

Sveučilište u Dubrovniku

Informadur

 

Ime projekta: UniActive

Nositelj: ESN Dubrovnik

Iznos: 503.000,00 kn

Financira: Europski socijalni fond

Partneri: Sveučilište u Dubrovniku i Udruga za mlade Maro i Baro

Cilj: Cilj projekta je uvođenje metodologije programa društveno korisnog učenja (DKU) u nastavni plan i program Sveučilišta u Dubrovniku koje bi na ovaj način ojačalo ulogu relevantnog dionika u razvoju lokalne zajednice, zajedno s udrugama.