Populizam i demokracija

POPULIZAM I DEMOKRACIJA
Predavač:
Izv. prof. dr. sc. Berto Šalaj, Fakultet političkih znanosti Zagreb, GONG

07. veljače održano je još jedno predavanje iz ciklusa Civilnih kompetencija i građanske participacije kojem je prisustvovalo 30-ak građana. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo nakon kojeg se razvila poduža diskusija.

Cilj ove tematske cjeline bio je osposobiti polaznike za razumijevanje i prepoznavanje populizma i njegovih obilježja u politici, uputiti ih u odnos populizma i demokracije u suvremenom društvenom kontekstu, s posebnim naglaskom na djelovanje organizacija civilnog društva.
Predavanje je dalo odgovore na pitanja: Što je populizam, a što demokracija? Kako možemo razumijevati populizam? Je li populizam politička ideologija, političko-komunikacijski stil, politička strategija ili nešto četvrto? Je li populizam prijetnja demokraciji? Kakve vrste populizma postoje? Populizam u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi (primjeri). Populizam u Hrvatskoj (primjeri). Populizam i organizacije civilnog društva.

Projekt Europskog socijalnog fonda
PODRŠKA RAZVOJU PARTNERSTAVA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA I VISOKOOBRAZOVNIH USTANOVA ZA PROVEDBU PROGRAMA DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA
Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.
Erasmus Student Network Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro i Sveučilište u Dubrovniku

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *