Kultura sjećanja

Dr.sc. Davor Pauković s Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku odgovorit će na kompleksno pitanje pomirenja u postkonfliktnim društvima predavanjem na temu: KULTURA SJEĆANJA I RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA U POSTKONFLIKTNIM DRUŠTVIMA.

Na predavanju ćemo se upoznati s kompleksnošću procesa pomirenja u postkonflitnim društvima, osobito u odnosu na izgradnju civilnosti i građanskog društva kao ključnih pretpostavki demokracije.

Dr.sc.Davor Pauković izvanredni je profesor Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku. Doktorirao je 2010.na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Objavio je brojne radove koji se bave političkom tranzicijom, raspadom Jugoslavije, kulturom sjećanja i hrvatsko-srpskim odnosima. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih projekata i izlagao na više od dvadeset međunarodnih konferencija. Trenutno sudjeluje na europskom projektu u okviru Jean Monnet Eramsus + programa Democratization and Reconciliation in the Western Balkans (2018. – 2020.). Recentne publikacije uključuju monografiju Usred oluje: politička tranzicija u Hrvatskoj 1989./90. (Srednja Europa, 2018.)

Predavanje će se održati u 19:00 sati na Svučilišnom Kampusu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *