Erasmus street with a twist: Volontiranje

Volontiranje je aktivnost ispunjena optimizmom, koja uključuje sanjarenje o rješavanju problema, ostvarenju ciljeva i poboljšanju situacija. Postoje mnoge različite karakteristike volonterskog angažmana, ali u osnovi, to je neplaćena, neprofitna aktivnost koju ljudi odabiru iz slobodne volje. Volonteri rade za dobrobit drugih i zajednice, bez očekivanja financijske koristi ili uzdržavanja. Međutim, najljepša stvar u volontiranju je da, dok pomažu drugima, volonteri istovremeno rade na svom osobnom i profesionalnom razvoju, putem raznolikih mogućnosti koje volontiranje pruža.

Volontiranje nam omogućuje drugačiji pogled na život. Ponekad previše brinemo o stvarima kao što su ocjene ili nekim materijalnim dobrima koja posjedujemo, pa se zbog toga možemo osjećati nezadovoljni. Međutim, volontiranjem možemo privremeno usmjeriti svoju koncentraciju na druge, umjesto na sebe.

Volontiranje nas često izloži drugačijem okruženju, gdje smo u kontaktu s ljudima i situacijama koje inače ne bismo doživjeli u svom svakodnevnom životu.

Ova je publikacija ostvarena uz financijsku pomoć Europske Unije. Ona izražava isključivo stajalište njenih autora i Komisija se ne može smatrati odgovornom pri uporabi informacija koje se u njoj nalaze.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *