Upoznaj temeljne vrijednosti demokracije!

U četvrtak, 29.studenog s početkom u 15:00 sati, organizira se predavanje na temu DEMOKRACIJA I DEMOKRATSKI POLITIČKI SUSTAV u zgradi sveučilišnog kampusa, na drugom katu učionica br. 152.

Predavač je prof.dr.dc. Pero Maldini, a cilj predavanja je upoznati, razumjeti i primijeniti temeljne vrijednosti demokracije, razumjeti strukturu i funkcioniranje demokratskog političkog sustava.

Kroz interaktivno predavanje polaznici će se upoznati i raspravljati o osnovnim pojmovima demokracije (određenje, temeljni oblici), posredovanju društvenih interesa, političkom utemeljenju demokracije, demokratskom poretku (utemeljenje i obilježja demokratskog poretka), demokratskom političkom sustavu (obilježja demokratskog političkog sustava i demokratskog procesa odlučivanja) te temeljnim vrijednostima demokracije (sloboda, jednakost, građanska i politička prava, tolerancija, kompromis i konsenzus, posebice njihovom značenju i praktičnoj implementaciji.

Predavanje organizira ESN Dubrovnik preko projekta “UniActive”, a kao dio programa Civilne kompetencije i građanska participacija.

UniActive je projekt Europskog socijalnog fonda čiji je nostitelj ESN Dubrovnik s partnerima Sveučilište u Dubrovniku i Udrugom za mlade Maro i Baro.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *