Civilno društvo i politika u Hrvatskoj

Cilj predavanja jest omogućiti polaznicima da svoje iskustvo civilnog djelovanja povežu s općenitijim pojmovima i normativnim modelima koncepta civilnog društva u suvremenoj političkoj teoriji. Također, polaznici će se upoznati s različitim oblicima interakcije i međusobnog utjecaja civilnog društva i politike te načinima kako organizacije civilnog društva slijede i ostvaruju određene političke ciljeve.
Predavanje će obuhvatiti podrijetlo, normativni sadržaj i konceptualne prijepore oko pojma civilnog društva, način kako je taj pojam percipiran i kako se manifestira u različitim formama civilnog aktivizma u Hrvatskoj te povezanost civilnog društva i politike. Osobito će se obraditi sljedeći aspekti: podrijetlo i preobrazbe pojma civilnog društva, normativni sadržaj pojma civilnog društva, identitet civilnog društva u Hrvatskoj, struktura i dinamika civilnog društva u Hrvatskoj, odnos civilnog društva i politike u Hrvatskoj uz studije slučaja civilnog aktivizma i njegovih političkih rezultata.

Predavač:
Prof. dr. sc. Nenad Zakošek, Fakultet političkih znanosti Zagreb, GONG

Predavanje se provodi u sklopu projekta “UniActive”
Projekt Europskog socijalnog fonda
PODRŠKA RAZVOJU PARTNERSTAVA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA I VISOKOOBRAZOVNIH USTANOVA ZA PROVEDBU PROGRAMA DRUŠTVENO KORISNOG UČENJA
Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020.
Erasmus Student Network Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro i Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *