Održan “AdriaAwareness Day”

Povodom međunarodnog dana mladih Centar za karijere mladih Dubrovnik proveo je aktivnost  „AdriaAwareness Day“  koja je provedena u sklopu projekta “AdriAwareness – razvoj održivog turizma kroz društveno poduzetništvo”  financiranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Cilj „AdriaAwareness Day-a“ je podizanje razine svijesti šire javnosti o važnosti društvenog poduzetništva i održivom turizmu. Ova aktivnost održana je u klubu mladih Orlando. Posjetitelji su se mogli informirati o cjelokupnom projektu, te su se dijele knjižice rezultata projekta i promo majice.

Također, posjetitelji su mogli iz prve ruke vidjeti izrađene prezentacije održivih modela turizma u Dubrovniku s elementima društvenog poduzetništva. Modele su osmislili studenti Sveučilišta u Dubrovniku tijekom mentorskih programa uz pomoć nastavnog osoblja Sveučilišta.

U pripremi i organizaciji projekta sudjelovali su volonteri. Projekt “AdriAwareness – razvoj održivog turizma kroz društveno poduzetništvo” proveden je u partnerstvu sa Sveučilištem u Dubrovniku koje je pružilo institucionalnu potporu u vidu ustupanja prostora za održavanje projektnih aktivnosti te kapacitiranog nastavnog osoblja koje je mentoriralo studente. Provedba projekta počela je u prosincu 2018. godine, a njegov kraj se očekuje u rujnu 2019. godine

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *