NEVLADINE ORGANIZACIJE NA FACEBOOKU: TAKTIKE, STRATEGIJE I PRIMJERI

Predavanje pod nazivom “NEVLADINE ORGANIZACIJE NA FACEBOOKU: TAKTIKE, STRATEGIJE I PRIMJERI” održano je danas u zgradi Sveučilišta na adresi Ćira Carića 4.

Predavanje je vodio prof. Ivan Grbavac, a cilj predavanja bio je unaprijediti vještine aktivista nevladinih organizacija za upotrebu online društvene mreže Facebook u promociji svojih ciljeva i aktivnosti.

Facebook kao jedna od najvažnijih tehnika u odnosima s javnošću, pogotovo u tranzicijskim zemljama, gdje je “Internet jednako Facebook” (Galpaya, 2012). Uspješna prezentacija na Facebooku omogućava NVO-u da gotovo besplatno informira i okuplja svoje pristaše i fanove, da prikuplja sredstva za svoje djelovanje i promovira svoju misiju. Facebook kao sastavni dio strateškog komunikacijskog plana svake nevladine organizacije.

Tokom radionice polaznici su se upoznali s osnovnim Facebook alatima: Page, Insight, Event, Facebook oglašavanje i Facebook Live, te s pravilima za uspješno upravljanje online zajednicama. Predstavljeni su i uspješni primjeri iz prakse te njihova primjena na konkretnim situacijama iz dosadašnjeg iskustva nevladinih organizacija. Polaznici su osmislili i vlastite Facebook stranice te kreirali sadržaj.

Predavanje se održavlo u sklopu UniActive projekta, u sklopu ciklusa predavanja u svrhu edukacije u području razvoja civilnih kompetencija i građanske participacije organizacija civilnog društva

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *