Vodič za brucoše u Dubrovniku

Naše partnerske udruge Centar za karijere mladih Dubrovnik i udruga za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost (KORAK) Dubrovnik izradile su prvi u Dubrovniku Vodič za brucoše. Temeljen na dugogodišnjem iskustvu u radu s mladima, posebno studentima, ovaj Vodič nastao je kao odgovor na sva moguća pitanja koja prosječan student može postaviti prilikom dolaska u Dubrovnik.

Vodič za brucoše prva je brošura ove vrste u Dubrovniku koja uvodi brucoše u svijet studiranja i daje im odgovore na najvažnija pitanja. Brošura, odnosno Vodič sadržava brojne brojne korisne informacije i prijedloge za bolje snalaženje studenata u Dubrovniku. Cilj vodiča je da služi kao paket dobrodošlice svakom brucošu te kao kvalitetan informacijski kanal za sve studente na našim fakultetima. Vodič sadrži dio o povijesti Sveučilišta, studijskim programima, informacije Studentskog centra te ostale podatke vezane za studiranje. Brošura također sadrži općenite informacije o Dubrovniku i njegovom kulturnom sadržaju, ali i praktične informacije poput javnog prijevoza, liječničkog kartona te o korisnom i zabavnom provođenju slobodnog vremena. U posljednjem dijelu Vodiča mogu se pronaći informacije poput savjeta za učenje i različite načine suočavanja sa stresom tijekom izazovnih situacija na fakultetu i izvan njega. Studenti će posebno koristiti studentski pojmovnik u kojem se nalaze svi pojmovi vezani uz studiranje, a oni koji nisu iz Dubrovnika posebno će posvetiti vrijeme čitanju dubrovačkog rječnika.

Vodič je dostupan u prostorijama Sveučilišta u Dubrovniku i drugim visokoobrazovnim učilištima, u novootvorenom Studentskom domu te ostalim frekventnim mjestima za studente. Na zadnjim stranicama nalaze se kuponi naših partnera koje mogu koristiti svi studenti. Ovim putem ih potičemo na korištenje usluga, edukativnog, zabavnog i informativnog karaktera naših lokalnih poduzetnika i obrtnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *