Otvoren Centar za mlade Dubrovnik

ESN Dubrovnik

 

Centar za mlade Dubrovnik je na Međunarodni dan mladih,12. kolovoza 2020., službeno otvorio svoja vrata svim mladima koje zanimaju brojni programi unutar udruga članica CMD-a: od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja. Mladi imaju mogućnost izricati svoju kreativnost te stjecati nova znanja i vještine kako bi u budućnosti sudjelovali u aktivnom građanstvu te doprinosili svojoj lokalnoj zajednici.

Centar za mlade Dubrovnik službeno je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić istaknuvši važnost sklapanja partnerstava gradske uprave s mladima i udrugama civilnog društva, jer su upravo mladi oni koji davaju novi potencijal za razvoj grada i pojedinaca. Na dan otvorenja održana je i prezentacija o samoj organizaciji i sadržaju Centra za mlade. Nakon prezentacije su sve članice Centra održale Dan otvorenih udruga gdje su svi okupljeni imali priliku upoznati se s radom udruga, njihovim aktivnostima i budućim projektima.

Grad Dubrovnik je opremu i radove novog prostora Centra uložio ukupno milijun i pol kn, uz potporu Luke i Lučke uprave Dubrovnik.

Članice Centra su: Udruga za mlade Maro i Baro, Savjetovalište za mlade, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Volonterski centar, Univerzalni istraživački institut UR, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, Foto-klub Marin Getaldić, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK i Udruga RC modela Dubrovnik.

 

ESN Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *